یکشنبه

Civet Coffee: Kopi Luwak حالم رو به هم زد

کوپی لواک (Kopi Luwak) نام نوعی قهوه است که از دانه‌های قهوه دفع شده از یک پستاندار به نام «گربه زَبّاد» (Civet) از خانواده «راسویان» بدست می‌آید. بدین صورت که میوه‌های قهوه توسط این حیوان خورده می‌شوند و پس از اینکه بخش گوشتی میوه در دستگاه گوارشی آن هضم شد، دانه‌های قهوه که برای حیوان قابل هضم نیستند دفع می‌شوند. دانه‌های موجود در مدفوع پس از جمع‌آوری، شستشو و بو دادن به بازار عرضه می‌شود.


معمولا ادعا می شود که تغییراتی که آنزیم‌های گوارشی حیوان در این دانه‌ها ایجاد می‌کند منجر به طعم بهتری برای قهوه می‌شود و حتی تحقیقات دانشگاهی روی این پروسه انجام گرفته است (دانشگاه گوئلف). گاهی نیز خوش‌سلیقه بودن حیوان در انتخاب میوه‌ها علت طعم قهوه عنوان می‌شود.

برای قیمت گزاف این قهوه معمولا دو علت هزینه بالای تولید و کم بودن میزان تولید ذکر می‌شود. به عنوان مثال، برخی منابع میزان تولید را 500 کیلوگرم در سال خوانده‌اند (گاردین و لایف). در حالی که بی‌بی‌سی تولید سالانه در فقط کشور فیلیپین را 500 کیلوگرم می‌داند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر